Разбиха мита за секса преди тренировка

0
Чували ли сте, че сексът преди физически упражнения е добро решение, защото еякулацията изцежда силите
Чували ли сте, че сексът преди физически упражнения е добро решение, защото еякулацията изцежда силите

Чували ли сте, че сексът преди физически упражнения (тренировки, състезания и т. н.) е добро решение, защото еякулацията изцежда силите.

Според някои здравни специалисти обаче, това е абсолютен мит.

Изследването: Изследване, проведено в Калифорнийския университет в Сан Маркос показва, че физическата кондиция и сила не намаляват след натоварване в спалнята. В експеримента са участвали 12 души, които са били подложени на сериозна тренировка за крака с тежести след бурна сексуална нощ.

Сексуалната активност няма отношение към способността за изпълнение на тренировката“, твърди авторът на изследването пред здравен сайт. Направено е щателно изследване на състоянието на мъжкото тяло след секс и според него мускулите са в перфектна кондиция поне в период от 12 часа след сексуални изживявания.

И все пак професионалните атлети трябва да се въздържат, защото при тях и съвсем минимална промяна на показателите може да се отрази на изпълнението им.

Къде е връзката между секса и тренирането?

Мъжкият хормон тестостерон, който е необходим за помпането на мускулите и е отговорен за атлетичното представяне на мъжа.

Изводът: Ако не сте ЛеБрон Джеймс или Роналдо – дали правите секс преди тренировка или не, няма особено значение. Тренировката ви ще остане на ниво!

Източник: Tialoto.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари