Ръст с 50% на случаите на домашно насилие в Русенско

4
Най-масови остават деянията против собствеността, заяви главният секретар на МВР
Най-масови остават деянията против собствеността, заяви главният секретар на МВР Видео: КИС 13

Най-масови остават деянията против собствеността, заяви главният секретар на МВР

С около 50% са се увеличили случаите на домашно насилие в Русенско през миналата година.

Това става ясно от отчета на полицията, на който присъства и главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев. Отбелязва се обаче сериозен ръст на разкриваемостта на престъпленията, която се е увеличила от 37 на 53%.

През 2023 в област Русе са извършени 2374 престъпления, от които над 86% са криминални, а останалите - икономически. Най-масови остават деянията против собствеността.

Известни резерви има по противодействие на домашното насилие, заяви гл. комисар Живко Коцев, предаде телевизия КИС 13.

Един от акцентите в работата на полицията в Русе през тази година ще бъде професионалната квалификация на служителите. Приоритет ще бъде и пътната безопасност в областта.

Ще бъде оптимизирана и дейността по противодействие на производството и разпространението на наркотични вещества.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Да питам
    ако си направя чекия, ,защото моята принцеса я боли глава и се оплача ,и това влезе в статистиката за дом. насилие процентите ще станат ли 70 ???
  • 7
    5
    Служител до 3
    Какво е общото между специалността социални дейности и бизнеса и мениджмънта след като е във факултета по бизнес и мениджмънт ли питаш? Ами снахата на павликенския "фактор" е доктор по бизнес и мениджмънт в направление администрация и управление, а я направиха главен асистент по социални дейности, от които хабер си няма. Във връзка с това пък принудиха един хабилитиран преподавател да напусне, за да се освободи щат. Те това са част от "специалистите" дето "борят" домашното насилие и учат студентите.
  • 1
    4
    мда
    А защо не казват броя наслучаите? Защото, ако 2022 г е имало 2 случая на насилие, за 2023 е имало 3 случая, това е 50%.
  • 3
    3
    Ами
    Тази организация работеше в различни общини, партнираше си ПИЦ към общината и с преподаватели и студенти от специалността Социални дейности в Русенския университет към факултета по бизнес и мениджмънт (интересно каква е връзката на социално ориентирана специалност с бизнеса и мениджмънта??!!), областна администрация областна дирекция на МВР, съда, а съвсем скоро започна да обучава ученици от средните училища по въпроси на домашното насилие. Като че ли сме свидетели на "българския феномен" много думи и дейности без почти никакъв ефект, но старателно усвоено финансиране по проекти. Докога?!
  • 6
    2
    Алооо
    Какво става с проектите на една динамична неправителствена организация, която все в медиите тръби какви велики дела е свършила по проекти за справяне с домашното насилие?! Защо тогава има такъв голям ръст на домашното насилие и не следва ли такива организации, които на думи представят уж някакви резултати, а в действителност ситуацията е съвсем различна, да не им се възлагат и финансират проекти. Излиза, че в Русе и областта има организация монополист в тази сфера,а значими резултати от нейните проекти няма. Нека да спре подобно безсмислено изразходване на важни обществени ресурси без съществен ефект.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари