Рашков: Ще направим МВР по-адекватна структура, без това да тежи на данъкоплатците

0
Синдикатите ще дадат предложения за промени в структурата на МВР
Синдикатите ще дадат предложения за промени в структурата на МВР Видео: NOVA

Това заяви вътрешният министър след среща със синдикати

Ще направим МВР много по-адекватна структура, без това да тежи на данъкоплатците.

Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков след работната среща на ръководството на МВР със синдикати, предава NOVA.

На нея беше представен математически модел за анализ на ефективността на служителите в Областните дирекции на МВР. Моделът е част от подготовката за структурна реформа в министерството. По думите на Рашков МВР представлява обърната пирамида, визирайки големия брой административни служители във ведомството. Той каза още, че има нужда от усъвършенстване в структурите на МВР и оптимизация на кадрите.

Синдикатите поеха ангажимент в 2-седмичен срок да направят предложения във връзка със структурните промени, които искаме да направим. Започнали сме промени в централната част на Министерството на вътрешните работи. Те са насочени към оптимизация на централната администрация”, обяви вътрешният министър и допълни, че трябва да се запази боеспособността на Министерството на вътрешните работи. Той подчерта, че няма самочувствието на откривател, защото идеята е съществувала още през 2009 и 2014 г., но не е била реализирана към онзи период.

Средната численост на администрацията в Областните дирекции на МВР е 10%, което показва, че е под критичния минимум за изпълнение на възложените задачи”, обяви д-р Лъчезар Милушев, който е експерт по национална сигурност.

По-рано синдикатите на служителите в МВР обявиха, че подновяват националните протести. Те целят увеличение на възнагражденията, които получават работещите във ведомството, с 25%. Очакванията са увеличението да влезе в сила от началото на месец юли, когато ще се актуализира Държавният бюджет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари