Рамадан Аталай: Трябва да се прекрати веднъж завинаги практиката със свръхпечалбата на "Лукойл"

0
Отиваме на следващи избори, заяви депутатът от ДПС
Отиваме на следващи избори, заяви депутатът от ДПС Снимка: БГНЕС

А ако има някой, който си е затварял очите, би трябвало да си понесе отговорността, категоричен е народният представител

ГЕРБ предлага закон за облагане на свръхпечалбите от руски петрол. Това обяви преди дни обяви Делян Добрев.

Възможно ли е още от декември цената на горивата да е с лев надолу?

"Идеята на Делян Добрев е от миналата година, когато цените на горивата започнаха да се качват и когато изискахме от ЕС дерогация за получаване на горива, защото няма как "Лукойл" да обработва горива от Саудитска Арабия, докато не променят част от технологиите си. Тогава разликата в пазарните цени на оралския и другото гориво бяха съществени, то се вижда и днес. Оттогава има и съмнения, че цената в България би трябвало да бъде по-ниска от това, което се предлага", каза депутатът от ДПС Рамадан Аталай в студиото на "Денят ON AIR" в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му трябва да се направи анализ, но той трябва да е заедно с "Лукойл".

"Министерството на икономиката покани на разговори "Лукойл" и компанията направи първата стъпка, доколкото знам те отстъпиха с около 0,10 - 0,20 лв. разлика в цената. Да, може да бъде намалена цената на горивата, но не мога да ви кажа дали ще бъде точно с лев. Ще подкрепим предложението на г-н Добрев", допълни Аталай

Той смята, че има начини как "Лукойл" да влезе в нормите, ако досега предприятието не е спазвало всички закони.

"В годините назад всички правителства са правили определени отстъпки към това предприятие и би трябвало веднъж завинаги да се прекрати и "Лукойл" да е онова предприятие, което си плаща данъците в България, да не прави свръхпечалби. А ако има някой, който си е затварял очите, би трябвало да си понесе отговорността", категоричен е народният представител.

"През октомври м.г. ДПС внесе законопроект, който е едно към едно с ЕК, която прие регламента за свръхпечалбите. Нашият законопроект още тогава казваше, че свръхпечалбите от държавните и частните предприятия да бъдат взети, за да може да бъдат компенсирани производителите в страната и да може да натиснем инфлацията. Ако тогава другите политическите формации ни бяха подкрепили тогава, инфлацията днес щеше да бъде максимум 10%", поясни Рамадан Аталай.

И смята, че отиваме на следващи избори.

"Не бива такива предизборни фанфарии, обществото да е притеснено, че "Цанков камък" е бил в авария. Аварии е имало много пъти, но авариите в главите на политиците са много съществени. Аварията е била на 15-о число, не мога да разбера лидерите на "Да, България" не са ли били у нас, усетили ли са нещо от аварията, която се е случила там?", попита депутатът.

Според него най-голямата трагедия в наши дни е войната: "Днес ДПС действа последователно така, както е последователно в политиката си. Когато си избрал да си член на ЕС, би трябвало да си в крак с ЕС. Когато си в НАТО - трябва да се присъединиш към всички онези действия, които Съюзът е предприел."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    2
    Граматик
    Оралски петрол, що е то? Нещо орално ли?
  • 4
    1
    1.2.3
    е то вие си свършихте топ приоритетите. качихте си тоалетната хартия за гласуване, ще въоръжавате вече открито усраина. естествено, че ще ревете за нови избори. Вашите емисари вече потриват ръце и преброяват джагалите гласоподаватели. надеждата е да откъснете още проценти и в охолство с герб да доразкъсате държавста оставяйки след себе си 30-40 милиарда евро дълг.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари