Ръководителят на "Българе" е бил на крачки от стрелбата по Ицо Полицая

0
Димитров подчерта, че момчетата от "Кобра" са си свършили професионално работата
Димитров подчерта, че момчетата от "Кобра" са си свършили професионално работата Видео: Иван Димитров

Ръководителят на ансамбъл „Българе” Христо Димитров се е оказал в непосредствена близост до автомобила на Христо Георгиев – Ицо Полицая по време на престрелката в столичния квартал „Разсадника” във вторник.

Бях на 5 метра. Нямаше хора, които да са по-близо до мен”, разказа, предаде btv.bg.

На 28 юни в столичния квартал имаше престрелка между полицаи и представители на спецотряда „Кобра” и обирджитие на заложна къща Ицо Полицая и Росен Рангелов-Човката. След зрелищна гонка с автомобили и стрелба Георгиев беше ранен и по-късно почина.
 
Христо Димитров бил в колата си, която пък била в непосредствена близост до колите на спецотряда, заклещили автомобила на крадците. „Първите изстрели не ги чух”, каза той. По думите му, за 2-3 секунди спецполицаите били заели позиции около него.
 
По думите му, униформените стреляли от разстояние 3-4 метра по автомобила на Христо Георгиев. „Ако искаха да го убият, щяха да го убият”, смята Димитров.
 
„Първо си помислих, че е много некадърна акция. После разбрах, че е била много перфектна акция, защото те не са искали да го убият в главата по най-грозния начин”, допълни той. Според него Георгиев е бил ранен в колата.
 
Когато върнах лентата назад, нямаше никакви хора, които да са застрашени. Най-близо бях аз, моят живот не е бил застрашен по никакъв начин. Иначе щях да легна под колата, ако се наложи”, коментира Димитров.
 
„Всичко беше много прецизно. Направо се възхитих на тези момчета. Почувствах се доволен, че в България се прави нещо както трябва”, добави той. По думите му, мястото, където да бъде заклещен автомобилът на крадците нас бул. „Възкресение” е бил много прецизно избрано – там, където да няма хора.

Източник: btv.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари