„Ръка за ръка“ с Путин: Ким Чен Ун демонстрира пълна подкрепа за руския президент

3
Лидерът на КНДР защити решението на Путин да нахлуе в Украйна
Лидерът на КНДР защити решението на Путин да нахлуе в Украйна Снимка: ЕПА / БГНЕС / архив

Лидерът на КНДР защити решението на Путин да нахлуе в Украйна

Севернокорейският лидер им Чен Ун се зарече да се държи „ръка за ръка“ с руския президент Владимир Путин и да укрепва стратегическото сътрудничество в името на тяхната обща цел – изграждане на мощна държава, предаде днес държавната агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс и БТА.

Ким даде това обещание в поздравителна телеграма до Путин по случай Деня на Русия, защити решението му да нахлуе в Украйна и демонстрира „пълна подкрепа и солидарност“.

Справедливостта винаги ще побеждава, а руският народ ще продължи да прославя историята на победата, се казва в посланието на Ким, публикувано от КЦТА.

Ким призова за „по-тясно стратегическо сътрудничество“ с Москва, като „се държи крепко ръка за ръка с руския президент, в съответствие с общото желание на народите на двете страни за изпълнение на голямата цел за изграждане на мощна държава“.

КНДР се стреми към по-близки връзки с Кремъл и подкрепи Москва, след като тя нападна Украйна миналата година, критикувайки „хегемонистичната политика“ и „своеволието“ на САЩ и Запада, отбелязва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    До 3
    Ама ти си дрогиран бе ! Какво разпадане на САЩ и какво обединение между Корея и Лудницата на Ким ! Явно си пенсия от АБПФК !
  • 3
    3
    ptica
    до даскала Много сол и хляб има да ядеш докато си представиш неговия свят. Сега си по парцалките и светещите играчки, а шишко е дълбок, живял е и там и в швейцария и знае кое и как. А Южните си гледат сеира шишко си строи, всичко ще бъде общо когато US загинат и двете Корей се възсъединят.
  • 4
    2
    🤡🤡🤡
    Браво на момчето ! Взе пак има ядрен арсенал и балистични меж. континентални ракети. Не е глотак, като усрайнския клоун от цирка на Шапито. Да проси, като еднорък циганин в центъра на Атина и вечерта да му прибират оборота.
  • -4
    1
    daskal
    Хайде, бе, путинофили! Коментирайте тази новина! Харесвате ли си Ким за приятел и ръководител? Искате ли да живеете в неговия свят?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари