Алкоочила демонстрираха на ученици в Бяла влиянието на алкохола

0
Районен съд - Бяла съвместно с РЗИ Русе проведе обучителна лекция за дванадесетокласниците
Районен съд - Бяла съвместно с РЗИ Русе проведе обучителна лекция за дванадесетокласниците Снимка: Районен съд - Бяла

Районен съд - Бяла съвместно с РЗИ Русе проведе обучителна лекция за дванадесетокласниците

Съдия Атанас Димитров от Районен съд – Бяла представи пред дванадесетокласниците на СУ „Панайот Волов“ - Бяла първата тема за настоящата учебна година – „Пътнотранспортни престъпления и нарушения“.

Магистратът разказа за случаи от своята практика, свързани с шофиране след употреба на алкохол и наркотици, като обясни кога деянието е административно нарушение и кога престъпление. Учениците научиха и кои са основните групи транспортни престъпления – управление на МПС след употреба на алкохол, след употреба на наркотици и пътнотранспортните произшествия с настъпила смърт или телесни повреди, като последните са непредпазливи деяния.

Особен интерес у бъдещите абитуриенти предизвика симулацията, при която със съдействието на старши експерт Таня Тончева от РЗИ Русе и посредством специални алкоочила, сами изпитаха влиянието на алкохола върху възприятията и реакциите си. Таня Тончева разясни всички аспекти на причините, действието и последствията от употребата на психоактивни вещества и раздаде информационни брошури за вредата от алкохола и наркотиците.

Дванадесетокласниците изразиха задоволството си от избора на първата тема по Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“, предвид актуалността ѝ и това, че почти всички те вече са правоспособни водачи на МПС. Районен съд – Бяла ще продължи и през настоящата учебна година да повишава правната култура на подрастващите с изнасянето на лекции и по други атрактивни теми и посрещане на ученици в сградата на съда. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари