Райхстагът ще продължава да свети нощем

0
Ще бъде намалено само вътрешното осветление, главно в залите и стаите
Ще бъде намалено само вътрешното осветление, главно в залите и стаите

Ще бъде намалено само вътрешното осветление, главно в залите и стаите

Германският парламент е решил да бъде запазено външното осветление нощем на сградата на Райхстага в Берлин въпреки отправените призиви да се пести електроенергия в страната, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Говорител на Бундестага каза, че ще бъде намалено вътрешното осветление, главно в залите и стаите.

"Външното осветление ще остане без промяна заради сигурността на комплекса, която трябва да продължи да бъде гарантирана", добави той.

Свободната демократическа партия, която е част от правителствената коалиция, постави в края на миналата седмица въпроса дали е необходимо нощно осветление и за други важни обекти в Берлин, включително Бранденбургската врата, кметството и др. Комисия в Бундестага е одобрила план за пестене на енергия, като през лятото ще бъде намалено охлаждането, а през зимата отопляването на помещенията в сградата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    русенец
    Е, след като все още имат електричество защо да не го осветяват?:)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари