Райън се спасил от пожара в базата на "Фламенго" заради обаждане от майка му

0
Тя настояла да се прибере по-рано
Тя настояла да се прибере по-рано Видео: bTV

Младият футболист на "Фламенго" Райън Матеус живее втори живот и то благодарение на човека, който го обича най-много - неговата майка.

15-годишният Райън разказа, че първоначално е трябвало да бъде в общежитието, което се запали вчера (9 февруари), но именно мама го е накарала да се прибере по-рано и така да избегне пожара, при който загинаха 10 от неговите съотборници.

"Тренировката ни, която беше предвидена за сутринта, беше отменена, и след като узна, майка ми ми се обади, настоявайки да се прибера по-рано. Планът беше да се върна у дома на следващия ден след обяд. Получих много обаждания и съобщения от хора, които са мислели, че съм останал в базата. Всички сме много тъжни от случилото се", каза той.

При трагедията в базата на един от най-големите футболни клубове в Бразилия загинаха футболисти между 14 и 16 години. Пожарът в новопостроеното съоръжение лумна през нощта.

След огромната трагедия близките на загиналите получиха хиляди съболезнователни съобщения от цял свят. 

Атила Пайшао (14 г.), Артур Винисиус (14 г.), Гедсон Сантос (14 г.), Пабло Енрике (14 г.), Бернардо Писета (15 г.), Кристиан Есмерио (15 г.), Жорже Едуардо (15 г.), Самуел Томас (15 г.), Витор Исаяс (15 г.), Рикелмо Виана (16 г.) мечтаеха за футболна слава, но така и не успяха да дочакат своя час. Те завинаги ще останат в спомените на своите семейства, близки, приятели и съотборници.

 

Източник: bTV
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари