Радостин Василев: Очаквам сглобката да се разглоби

1
Управлява правителство, което разчита на една подкрепа в минал период, получена с измама на българското общество, каза независимият депутат
Управлява правителство, което разчита на една подкрепа в минал период, получена с измама на българското общество, каза независимият депутат Снимка: БТА

Управлява правителство, което разчита на една подкрепа в минал период, получена с измама на българското общество, каза независимият депутат

Очаквам при ротацията сглобката да се разглоби, защото след промяната на Конституцията и премахването на служебните правителства, участниците в нея ще изгубят страха си от президента и ще управляват до провеждането на следващите избори. Това каза днес на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен независимият депутат Радостин Василев, който изгражда структури на партия "МЕЧ - морал, единство, чест" в страната.

Според Василев в България управлява правителство, което няма обществената подкрепа, за да бъде легитимно, но разчита на една подкрепа в минал период, получена с измама на българското общество.

По повод готвените конституционните промени Василев изтъкна, че няма да подкрепи възможността за двойно гражданство на народни представители, а от там на министри и премиер, "именно заради лошия опит, който имаме с един от създателите на сглобката Кирил Петков".

Василев коментира и предложението за отпадане на служебните правителства на президента, като според него режимът, който се предлага за управление до новите избори, е абсурден и ще създаде хаос.

"Заедно с "Възраждане" сме подали искане до Конституционния съд за тълкувателно решение по въпроса с квалифицираното мнозинство и трите четения, защото има един пропуск, една неяснота в Българската Конституция колко точно гласа ти трябват на първо, второ и трето четене. Считам, че те нямат необходимите гласове и не могат да правят промяна в Конституцията в този момент. Надявам се Конституционният съд да излезе с решение преди промените", каза още Василев.

По повод партията, която създава, той каза, че МЕЧ ще бъде силна структура. "Това е центристки, умерено-консервативен модел, ясно разграничен от влияния на чужди посолства, нито е проруски, нито е прозападен, той е пробългарски", подчерта Василев. Той допълни, че има сериозна подкрепа в областите на България, където се организират срещи за създаване на структури на партията като обединяващата сила на хората, които искат да се включат в тях е разочарованието.

Василев съобщи, че в средата на януари ще подаде документи за регистрация на МЕЧ в Софийски градски съд. "Не очаквам да има усложнения относно регистрацията, бързо набираме членска маса с надежда да се разглоби сглобката и да участваме на национални избори като алтернатива на всичко, което се случва", подчерта той.

По думите му финансирането на партията към момента е с лични негови средства и на още "един – двама мои приятели". "На следващ етап ще търсим възможност за модел, който да ни направи независими, да може български граждани да ни подкрепят със суми", допълни депутатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Ако след петдесет не си харесвате живота, то сипете си още петдесет!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари