Радослав Бимбалов: Лекарите ни са изкупителни жертви на държавното безхаберие

1
"Мога да простя много на Борисов и неговите придворни олигофрени. Но това, че целенасочено настройват хората срещу лекарите, за да прикрият собствената си вина, е непростимо", пише Бимбалов
"Мога да простя много на Борисов и неговите придворни олигофрени. Но това, че целенасочено настройват хората срещу лекарите, за да прикрият собствената си вина, е непростимо", пише Бимбалов Снимка: Фейсбук

Интересен коментар направи PR експертът Радослав Бимбалов личния си профил във фейсбук. Медийният експерт търси корените на хаоса в българското здравеопазване: 

"Преди години сред приятелите ми, почти като виц, се разказваше случката с един познат лекар-патоанатом. Човекът бил страстен рибар и веднъж разправял как хващал огромни костури. „На какво ги късаше?“ попитали приятели. Той казал „На дроб“. „Ама какъв дроб?“ продължили да любопитстват хората. Патологът-рибар отсякъл „Е, нали ме знаеш къде работя...“

Тук настанало неловко мълчание. После някой се престрашил да попита „Добре де, ама къде го държиш този... дроб?“ Докторът казал простичко – „Как къде, в хладилника.“ Ето тук мълчанието станало още по-гъсто. Но все пак някой изплюл логичния въпрос „Добре де, ама ако жена ти... такова... обърка и вземе да го сготви тоя дроб...?“ Патологът имал отговор, разбира се: „А, няма страшно, аз си го надписвам.“

Не знам какъв надпис е имало на тези буркани. Дори не съм убеден, че тази история е напълно истинска. Но е вярно, че лекарите развиват не само някакво странно хладнокръвие към органите ни, но и стават вулгарни към живота като цяло. Казваме, че са „претръпнали“. И в това няма нищо неморално, не ги прави лоши хора. Това е нормална защитна реакция на психиката им. Ако не ми вярвате – влезте в някоя морга за малко.

През последните седмици сме свидетели на ужасяващи сцени, в които хора загиват на прага на болниците или в отчаян опит да стигнат до там. Гневът ни, съвсем импулсивно, се насочва към онези, в белите престилки. С лекота, дори и само наум, ги обвиняваме в престъпна безчовечност.

За да помогне на това демонизиране, властта размахва пръст към тях, дори посочва виновни и ги наказва. И то докато лицемерно продължава да ги нарича „герои“.

Истината е, че медиците ни са изкупителните жертви на престъпното безхаберие и парадоксалната некадърност на властимащите. От години тези управляващи се кълнат в готовността си да реформират една съсипана здравна система. Дори й сложиха за началник някакъв счетоводен мъпет на име Ананиев. Реформа не просто не се случи. Напротив – проблемите се задълбочиха. Каквото можа - се източи, каквото не можа да се източи – бе оставено да се срине. Ананиев беше върнат във финансовото министерство, понеже бил гений на парите, представете си. А здравната система беше оставена в ръцете на друг партиен велможа - с ботокс в челото и камък в гърдите. Нов фалшив герой, който днес почнал някакъв план за справяне с пандемия, започнала преди година.

Мога да простя много на Борисов и неговите придворни олигофрени. Но това, че целенасочено настройват хората срещу лекарите, за да прикрият собствената си вина, е непростимо.

Властта доубива едва дишащото доверие между пациенти и медици. В тази евтаназия няма и капка милосърдие. Има само брутална, нехуманна и престъпна липса на отговорност."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Името ми на японски е Биралочи Яко.

Харесай Дунавмост във Фейсбук