Защо не съм съгласна с пълния локдаун

3
Правителството прилага политически, а не здравни мерки за овладяване на кризата, като основно те са насочени към създаване на паника, усвояване на европейски пари и корупционни практики
Правителството прилага политически, а не здравни мерки за овладяване на кризата, като основно те са насочени към създаване на паника, усвояване на европейски пари и корупционни практики Снимка: Фейсбук

Аз, Елена Гунчева, гражданин на Република България, декларирам, че не съм съгласна с решението на правителството за пълен локдаун от 22.03.2021 г. по следните съображения:

1. Няма достоверни и обективни данни относно заразените, починалите и хоспитализираните болни от ковид-19, цялата информация се контролира от правителството.

2. Мерките, въведени до настоящия момент, не са ефективни и не влияят върху заболяемостта.

3. Затварянето на търговски центрове, училища, магазини, фитнеси и спортни и културни центрове ще доведе единствено до фалити, като няма да постигне целта, която е посочена да намали заболелите.

4. Затварянето на редица обекти, съчетано с липсата на адекватни икономически мерки ще доведе до фалити, икономически застой и свръхзадлъжнялост на бизнеса и гражданите.

5. Затварянето на държавата непосредствено преди провеждането на парламентарните избори на 04.04.2021 година има за цел насаждане на страх и паника сред избирателите, пречи на осъществяването на тяхното избирателно право да гласуват и препятства предизборната кампания на опозиционните партии, тъй като, както виждаме, управляващите продължават тяхната агитация на най-високо държавно равнище, с държавни пари.

6. До настоящия момент няма никакъв анализ за резултатността на прилаганите мерки, считано от 13.03.2020 година до настоящия момент. Създава се усещане за хаотичност и безсилие от страна на държавата и липса на мисъл при налагане на мерките.

7. Правителството прилага политически, а не здравни мерки за овладяване на кризата, като основно те са насочени към създаване на паника, усвояване на европейски пари и корупционни практики.

8. Правителството прави пореден нелеп опит за справяне с кризата, след провала на ваксинирането с избраната от него ваксина на „Астра Зенека“, с която на практика постави в риск живота и здравето на тези, които са се осмелили да се ваксинират с неизпитана ваксина.

9. Няма икономически анализ и план как ще се справи държавата, общините и бизнеса при новите мерки, няма предвидени извънредни мерки за работниците, работодателите, администрациите и гражданите.

10. Използването на пандемията за отлагане на изборите и фиаското на управляващата мафия, ще доведе до още по-голямо обществено напрежение.

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари