Радослав Бимбалов: България трябва да е там, където бащите няма да загиват с пушка в ръка

0
Ние трябва да сме там, където имаме възможност да се развиваме, да печелим, за да издържаме децата си, които да се учат да бъдат добри, разумни хора
Ние трябва да сме там, където имаме възможност да се развиваме, да печелим, за да издържаме децата си, които да се учат да бъдат добри, разумни хора Снимка: БГНЕС / Архив

Днес един мъж тук ме попита къде трябва да сме ние, като нация

Няма ги жълтите павета, не се виждат. Отгоре им са хора като мен и теб. Стоим и надигаме врат да видим лицата на гласовете, които помним.

Помним ги още от времената, когато и ние бяхме момчета. И пак бяхме на тия пусти павета, за да викаме за същата свобода, която явно не остарява с нас.

Днес един мъж тук ме попита къде трябва да сме ние, като нация. С кого да сме, според мен. Отговорих му простичко:

Ние трябва да сме там, където имаме възможност да се развиваме, да печелим, за да издържаме децата си, които да се учат да бъдат добри, разумни хора. Трябва да сме тук, където сме - далече от варварското отношение към чужди и свои. Далече от болшевишката воля да се мачка всяка различна мисъл и инициатива, която не е в интерес на просташката въоръжена върхушка. Мястото ни, не само географски, но и цивилизационно, е тук, в Европа и ЕС. А военният съюз на НАТО дава някаква гаранция на нашите деца, че бащите им няма да загинат с пушка кремъклийка в ръка, докато се опитват да бранят родината си от танковете на агресорите. Понеже точно така загиват в момента бащите в Украйна.

Радослав Бимбалов

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари