Радев: Оставката на главния прокурор ще бъде от полза за страната

0
Служебното правителство изпълнява успешно задачата, която поставих за начало на демонтажа на порочния управленски модел, заяви държавният глава
Служебното правителство изпълнява успешно задачата, която поставих за начало на демонтажа на порочния управленски модел, заяви държавният глава

Оставката на главния прокурор ще бъде от полза за гражданското общество и за страната ни

Оставката на главния прокурор ще бъде от полза за гражданското общество и за страната ни. Оглушителното мълчание на главния прокурор за вихрещата се корупция на най-високите места във властта, за знаковите корупционни скандали, които обиколиха всички световни медии и дълбоко дискредитираха България, за харчените на тъмно милиарди левове публични средства, докато в същото време прокуратурата агресивно клеветеше неудобните на властта - всичко това дискредитира и делегитимира самата прокуратура в лицето на главния прокурор.

Служебното правителство изпълнява успешно задачата, която поставих за начало на демонтажа на порочния управленски модел и оздравяване на държавността - за работа в интерес на обществото, а не на отделни партии и бизнес кръгове. Но съставянето на успешен редовен кабинет, който да се ползва с доверието на хората, изисква отговорност и усилена работа, откритост и конструктивен диалог. Изисква почтеност и ясни морални принципи. Затова обществото ни очаква от партиите, които се обявиха срещу досегашния порочен управленски модел, да представят ясна алтернатива, диалог и конкретни решения, а не оправдания. Този път партиите нямат право на грешка. Още един "поправителен изпит" за партиите няма да бъде за тяхна, а за сметка на всички нас.

Дължим признание на нашите лекари, медицински сестри и медицински работници, които показаха, че и в най-тежки моменти здравето и животът на българските граждани са тяхна неотменима кауза. Дължим на цялото ни общество справедлив, ефективен здравен модел, който да гарантира добри условия на труд и на заплащане на нашите лекари, но да гарантира и правата на пациентите. Това, което се случва в „Пирогов“, е показателен случай за системен проблем, който води до това българското здравеопазване да се превръща в бизнес и да изкривява и дори да опорочава отношенията лекар-пациент.

Румен Радев, Президент на РБ

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари