Радев към БСП: Новото управление има нужда от силен социален вектор

0
Консултациите при президента Румен Радев в днешния ден завършват с "БСП за България"
Консултациите при президента Румен Радев в днешния ден завършват с "БСП за България" Видео: Фейсбук

Ще положим усилия до край за съставяне на правителство и да има работещ парламент, заяви лидерът на БСП

Консултациите при президента Румен Радев в днешния ден завършват с "БСП за България". Левицата влезе при него точно в 14 часа, предаде DarikNews.bg

Преди това държавният глава проведе консултации с "Продължаваме промяната", ГЕРБ-СДС и ДПС.

"Българската левица винаги е заставала против беззаконието и диктатурата в интерес на огромно мнозинство от хората, а не на малки овластени групи от задкулисието. Двете служебни правителства дадоха възможност за стабилизация в условията на криза, дадоха възможност за скъсване с пороците на миналото, за формиране на нов тип управление с хора от различен тип политически профил. Подходът към съставяне към коалиционно правителство може да стъпи на тази основа, за формиране на стабилно мнозинство за управление", посочи държавният глава към БСП.

"Обществото ни е дълбоко разделено социално – с растяща бедност, в резултат на порочно управление, затова се надявам, че вие ще имате водещ принос, защото новото управление има нужда от силен социален вектор", заяви още президентът.

Държавният глава коментира и темата със справедливостта и прокуратурата. Според него проблемът е системен, така и личностен.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова отговори: "Осъзнаваме отговорността в момента. Много пъти сме посочвали, че България ни се нуждае от работещ парламент и редовно правителство. Дадохме своята експертиза и своята воля за промени. Разговорите продължават и в момента. Ще положим усилия до край за съставяне на правителство и да има работещ парламент. За нас е най-важно да се почне работа по бюджета, да не оставяме хората през зимните месеци в затруднено положение, да гарантираме компесаторни мерки за увеличените цени, да не допускаме повишаването на цените за електроенергия за битовите потребители".

Нинова посочи, че проблемът в прокуратурата е системен - би трябвало да се ограничат правомощията на главния прокурор, независимо от това кой е той; да се въведе контрол в актовете на главния прокурор; да се закрият специализираният съд и специализираната прокуратура, да се промени начина на работа на КПКОНПИ, заяви тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата среща с ново гадже е като събеседване за работа. Всички крият предишният си опит, а някои дори, не са напуснали старата си работа.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари