Радан предрече убийство на някой голям във властта

0
В България се води война между Борисов и Цветанов, коментира още Радан на бира във Виена
В България се води война между Борисов и Цветанов, коментира още Радан на бира във Виена

Лидерът на ДСБ предрекъл пред българи в Австрия убийство на някой голям във властта или прокурор, пише 24 часа.

И още: парламентарни избори след година и партия на Слави след президентския вот

В България се води война между Бойко Борисов и Цветан Цветанов.

За бойните действия между премиера и парламентарния лидер на ГЕРБ съобщил Радан Кънев във Виена пред група българи, се вижда от споделяния във фейсбук.

Детайли и крайната цел на тази голяма битка обаче не са били очертани от лидера на ДСБ. Той изрично уточнил, че говори лично от свое име.

Двадесетина наши сънародници във Виена са отговорили на поканата на Радан Кънев чрез фейсбук да се видят в петък вечер на чаша вино.

Стряскащо за участниците прозвучала прогнозата на наследника на Иван Костов, че в България е възможно убийство на висши представители от управлението или на прокурори, защото България напомняла днес на Италия през 80-те години, когато мафията се разправила с премиери, министри, сенатори, държавни обвинители.

Лидерът на ДСБ използвал възможността да говори с българи, докато бил на конференцията “Среща на върха по въпросите на демокрацията в Централна и Източна Европа”, организирана от Международния републикански институт съвместно с политическата академия на Австрийската народна партия.

На нея освен Кънев участвал и Цветан Цветанов от ГЕРБ, се вижда от съобщения от партийната централа на ГЕРБ.

Радан Кънев описал битката за надмощие между премиера и заместника му в партията като основна в политическия ни живот.

Според лидера на ДСБ над 80 депутати в парламента наблюдавали “как Цветанов щял да си мръдне веждата”, за да гласуват правилно. Освен това бившият вътрешен министър имал пълен контрол над партийните структури по места.

На българите край масата с Кънев направило впечатление, че той индиректно, без да споменава името на Бойко Борисов, критикувал управлението, изказа, поведението, обвързаностите на премиера.

Той не вярвал, че със спрените поръчки на фирми, свързани с олигарси, се водела реална битка срещу техния бизнес.

Кънев бил много директен с това, че правителството на ГЕРБ нямало никакво намерение да прави реформи, за да запази статуквото.

Според него целта на партиите е да превземат администрацията на държавата и раздаването на постове. Лидерът на ДСБ обаче не е коментирал нито реформаторите, нито назначенията, които бяха направени в последната една година.

Единствените ласкави оценки за политици били направени по адрес на президента Росен Плевнелиев, който имал перфектен международен имидж, и за вицепремиера Румяна Бъчварова, която показвала европейско поведение.

Лидерът на ДСБ, който в неделя няма опасност да се раздели с поста си, понеже националната конференция не е изборна, но се говори, че ще централизира властта в партията, предрекъл избори най-рано след година, когато щял да вземе около 8 на сто от гласовете.

Нито веднъж той не споменал партньорите си от Реформаторския блок, което за участниците в срещата показвало, че Кънев твърдо върви към самостоятелна партийна кариера.

Имало и въпрос защо не подкрепя тв водещия Слави в неговата акция за референдум.

“Аз ходя често в предаването, Трифонов след президентските избори ще направи партия и е възможно да работим заедно”, бил единият от вариантите за партньорство на ДСБ.

Както се разбрало от обясненията на Кънев, той обаче нямало да търси партньорство с новата партия на Лютви Местан, защото информацията му била, че Турция инвестира в този политически проект.

Радан Кънев определил като “абсолютно никакви шансове” кандидатурата на Ирина Бокова за шеф на ООН. Номинирането ѝ обаче било “вътрешнополитическа” игра.

Той обяснил, че бившият президент Георги Първанов лансирал Бокова с очакването, че Борисов няма да я подкрепи и той ще понесе отговорност за провала на България в изборите за ООН. Кънев имал тази информация от бивши наши посланици и от външния ни министър.

Лидерът на ДСБ очертал и географията на своя електорат зад граница. Той смятал, че неговите привърженици са в Европа, а не в Америка и Канада.

Затова и щял да настоява в следващите избори да има 32-и избирателен район за българите в Европа и 33-и - за останалите по света.

Източник: 24 Часа
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари