Радан Кънев: Борисов създава фалшиви новини

1
Заблуждава българските граждани и търси изкупителна жертва, която да е виновна за собствената му управленска немощ
Заблуждава българските граждани и търси изкупителна жертва, която да е виновна за собствената му управленска немощ

Борисов да не намесва името ми в собствения си провал да осигури и обезпечи финансово проекта за АМ „Струма“, важен за всички българи.

В Европейския парламент има петиция от местни хора в Кресна, но нито аз ги познавам, нито те са ме търсили. Петицията не засяга околната среда, а призовава за защита на дребния бизнес – тема, която е важна и чувствителна за нас от център-дясното.

Това написа в профила си в социалната мрежа Фейсбук евродепутатът от “Демократична България” Радан Кънев по повод внесеното предложение в комисията по петициите на Европейския парламент да се гласува срещу изграждането на магистралаСтрума” през Кресненското дефиле.

"В интерес на България е тази петиция да бъде разгледана бързо, за да бъде дадена правна сигурност за труда на предприемчивите български граждани.

1) Петициите в Европейския парламент не могат да спрат одобрен проект. Проблемът с АМ „Струма“ няма нищо общо с петициите.

2) Проблемът на АМ „Струма“ е, че не е одобрен.

3) А не е одобрен, защото има много пропуски и дефекти: Европейската комисия каза на Борисов, че с АМ „Струма“ проблемите не са само с екологията:

- Оценката за въздействие върху околната среда (ОВОС) не отговаря на проекта;

- Завишаването на разходите по проекта създават съмнение за злоупотреба с финансовите средства;

- Безопасността на водачите и пътниците не е гарантирана, дори напротив. Вкарването на високоскоростен път в трасе с толкова завои създава риск за увеличаване на жертвите;

- Жителите на Кресна ще станат жертва на постоянния стрес през града им да минава натоварена автомагистрала", аргументира се евродепутатът.

"Ясно е, че Борисов не може да преглътне и това, че разобличих тайните им схеми да се сговорят за данък върху самолетните билети с държави, които имат обратен на българския интерес. Нека свиква - това ми е работата. Да разобличавам и критикувам глупави и вредни решения. И да предлагам и налагам разумни и конструктивни алтернативи. Вместо да отговори на проблемите и въпросите, Борисов създава фалшиви новини, заблуждава българските граждани и търси изкупителна жертва, която да е виновна за собствената му управленска немощ", пише още Радан Кънев.

В Европейския парламент другата седмица ще бъде гласувана петиция срещу изграждането на АМ „Струма“ в района на Кресненското дефиле, алармира евродепутатът Ангел Джамбазки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари