Работници от Турция и Шри Ланка ще ни посрещат това лято по Черноморието

0
И тази година регистрират недостиг на кадри за летния сезон
И тази година регистрират недостиг на кадри за летния сезон

И тази година регистрират недостиг на кадри за летния сезон

Недостиг на кадри за предстоящия летен сезон - за това алармират от бранша. Какви работници са най-търсени на северното ни Черноморие, ще разчитат ли и тази година на персонал от Молдова и Украйна и готови ли са работодателите да вдигнат заплатите в опит да привлекат работници, предават от NOVA.

Според председателя на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите Павлин Косев във всички бизнеси има кадрова липса в определен момент.

"Имаме проблеми, но те са решими до някаква степен. В мениджърските позиции има голям недостиг - най-вече на управители. Проблемът е не само с намирането на кадри, но и с развитието и заплащането. Добрият мениджмънт има голямо значение за решаване на проблемите. Логично е заплащането да се определя от квалификацията. Кадри от чужбина продължават да се търсят, има дори от Шри Ланка", сподели той.

"Внасяме кадри от много пазари - преди наблягахме на работници от Молдова и Украйна, в момента имаме много работници от Турция, дори и от Шри Ланка", уточни още хотелиерът.

"Не трябва да се драматизира фактът, че внасяме работна ръка от чужбина. Има движение на кадри и това е нещо съвсем нормално," каза още Павлин Косев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    ...
    Да ми посрещат оная работа с уста. Кракът ми няма да стъпи там. Престаряла храна, фалшив алкохол и брадясали мутри с лоши погледи. Съвет към лидЕла и кауфланТа. Постройте обекти по самото черноморие. Ще избиете огромни пари. Огромен брой туристи стоят гладни по цял ден от "инклузива" си.
  • 4
    1
    Идея
    Аааа, ако искат, тез' хотелиери и ресторантьори могат да наемат цигани, негри и спинозни украински проститутки да обслужват клиентите! Ако въобще има такива, де!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари