Работници от овчарник са евакуирани от водолази в Монтана

1
От коритата си са излезли реките в пет населени места
От коритата си са излезли реките в пет населени места

От коритата си са излезли реките в пет населени места

Мощна гръмотевична буря с пороен дъжд се разрази около полунощ в Монтана. За час в града валежът е 50 л/кв. м., а до 3 часа след полунощ са измерени общо 70 л/кв.м.

6 работници от овцевъдна ферма в Монтанския квартал Кошарник са евакуирани с помощта на водолазен екип спасители при наводнение от гръмотевичната буря, разразила се снощи, пише 24 часа.

Заради мълния в района от строя са излезли 40 трафопоста. Десетки квартали и населени места са били без ток няколко часа. Екипи на „Електрохолд“ вече са възстановили работата на системата, каза областният управител Валери Димитров.

От коритата си са излезли реките в Николово, Долно Белотинци, Войнци, Студено буче и Доктор Йосифово.

Язовирите в областта са под наблюдение, няма данни за критични ситуации”, каза още областният управител на Монтана.

Опасно горещо време предхождаше бурята. В петък в Монтана максималната температура е била близо 34 градуса, в събота - 32. Днес ще остане сравнително хладно, с превалявания на места и температури около 20 градуса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари