Пясъчна Мария-Антоанета покори дунавския бряг

1

Пясъчна Мария-Антоанета покори дунавския бряг. Творбата на Донатас Моцкус от Литва спечели първото място на Международния фестивал на пясъчните фигури в Русе, който започна на 9 юни.

Журито класира втори Самурая на всепризнатия майстор от Япония Кацухико Чаен, избрал да пресътвори от нетрайния материал герой на режисьора Акира Куросава.

Само за шест дни скулпторите успяха да създадат оригиналните си творби край Дунав. Минути преди обявяването на наградите някои още работеха над последните детайли пред погледите на стотиците жители и гости на града, които се надпреварваха да си правят снимки с пясъчните фигури.

В следващите дни фигурите от пясък ще бъдат запечатани по специална технология, за да се запазят възможно най-дълго време. Ако няма силни градушки и пороища, русенци и гостите на града ще могат да се любуват на скулптурите до ранна есен. На 20 юни Руслан Коровков ще предаде символично ключа от „Алеята на Холивуд” на кмета на Русе Пламен Стоилов с пожелание фестивалът да стане традиционен.

Източник: МОНИТОР
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари