Путин: Западните санкции са равностойни на обявяването на война

0
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини Запада в „икономически бандитизъм”
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини Запада в „икономически бандитизъм” Снимка: Getty Images

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини Запада в „икономически бандитизъм”

Западните санкции са равностойни на обявяването на война, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от "Скай нюз". Той настоя още веднъж, че инвазията в Украйна е била необходима, за да защити рускоговорящите в съседната страна. 

А говорителят на Кремъл Дмитрий Песков обвини Запада в „икономически бандитизъм” срещу Русия и каза, че Москва ще отговори. 

Всяка страна, която се опита да наложи забранена за полети зона над Украйна, ще се счита от Москва като участничка в конфликта", заяви още Путин, цитиран от БГНЕС.

Сега чуваме, че е необходимо да се създаде зона, забранена за полети над територията на Украйна. Това е невъзможно да се направи на територията на самата Украйна, възможно е само на територията на някои съседни държави. Но всяко движение в това направление ще се разглежда от нас като участие във въоръжения конфликт на тази държава, от чиято територия, където ще бъдат създадени заплахи за нашите военни. Веднага ще ги считаме за участници във военни конфликти и няма значение на какви организации са членове“, каза той.

Всичко върви по план в Украйна", каза още Путин, цитиран от „Ройтерс”. „Руската армия ще постигне всичките си цели, не се съмнявам в това", каза Путин. По думите му в Украйна са пратени само професионални войници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари