Путин: Западът носи отговорност за глобалната хранителна криза

1
Санкциите срещу Русия заплашват да влошат ситуацията, казва руският президент
Санкциите срещу Русия заплашват да влошат ситуацията, казва руският президент Снимка: ТАСС

Санкциите срещу Русия заплашват да влошат ситуацията, казва руският президент

Санкциите върху износа на руско зърно и торове застрашават глобална продоволствена криза, отговорността за която е на колективния Запад, каза руският президент Владимир Путин във вторник на среща за напредъка на сезонната полска работа, съобщават руски медии, пише Труд.

"Доставките на нашето зърно и торове в чужбина все още са затруднени, за съжаление - дори не за нас, за съжаление, а за световния хранителен пазар", каза още Путин.

Според него санкциите срещу Русия заплашват да се превърнат в по-нататъшно влошаване на ситуацията, глобална продоволствена криза, към която светът върви от няколко години“. „Това няма абсолютно нищо общо със специалната военна операция на Русия в Донбас. Някои водещи държави са изградили своите финансови и хранителни политики по такъв начин, че виждаме резултата, който имаме днес. И отговорността за него, разбира се, е изцяло на т. нар. колективен Запад", добави Путин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    6
    ...
    само за протокола, към русофобската измет, да припомня, че нашето зърно сме ДЛЪЖНИ да го делим с някого, който има недостиг. евродиректива. като нищо и ние ще писнем от глад до една-две години.
  • -3
    5
    hAJ
    Българското общество не признава усрайна! България е християнска република и категорично отхвърля лгбт извращенията на сащ! България каза ДА на РАСИЗМА! България каза НЕ НА лгбт ИЗВРАЩЕНИЯТА на сащ! България категорично обяви сащ за агресор! България категорично обяви сащ за терористична държава! България категорично подкрепя християнските братя руснаци! България категорично подкрепя РУСИЯ! България категорично каза ВЪН сащ от България, вън на всички сащнически нпо-та на сащ от България! България тотално и категорично подкрепя борбата на Русия срещу антихристиянските ценности!
  • 3
    4
    аз
    След изречението "няма да нападаме Украйна" квото и да кажат от Кремъл трябва да се поставя под съмнение. Лъжата е част от арсенала на КГБ, а Путин е едно КГБ ченге все пак!
  • 0
    3
    До 1
    Кое те кара да си мислиш,че сме се прехласнали да го слушаме?Напротив!Вие се го слушкайте,разбирайте,адмирирайте и ръкопляскайте...
  • -3
    2
    Хараламбе
    На Путин му цвъкай гоуна у устата
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари