Путин посети щаба в Ростов на Дон на войските, участващи в бойните действия в Украйна

2
Причината за посещението не се уточнява  Руският президент Владимир Путин се срещна с пр
Причината за посещението не се уточнява Руският президент Владимир Путин се срещна с пр Снимка: Ura.ru

Причината за посещението не се уточнява

Руският президент Владимир Путин се срещна с представители на висшето военно командване в щаба в Ростов на Дон на войските, участващи в така наречената специална военна операция в Украйна, съобщиха рано тази сутрин руски медии, цитирани от Ройтерс и БТА.

Руските агенции цитират изявление на Кремъл, но причината за посещението не се уточнява.

Президентът изслуша докладите на началника на генералния щаб Валерий Герасимов, на командващите направления и други висши офицери от войсковата групировка“, участваща в бойните действия в Украйна, отбеляза Кремъл.

Впоследствие телевизионният канал „Россия-24“ излъчи видеокадри от посещението.

На тях Путин пристига в щаба с автомобил, след което го посреща Герасимов. Президентът и началникът на генщаба тръгват към команден пункт, където пред тях докладва началникът на Главното оперативно управление и първи зам.-началник на генщаба Сергей Рудской: „Другарю върховен главнокомандващ, офицерите от посочената категория са събрани за службено съвещание“. Президентът приветства присъстващите: „Другари офицери!“, след което започва съвещанието. От него бяха публикувани само няколко кадъра без звук, защото то се провежда при закрити врата.

Путин нееднократно е посещавал щаба на войските участващи в бойните действия в Украйна в Ростов на Дон. Той присъстваше на съвещание там и изслуша доклади и в средата на март - тогава, когато за пръв път посети Мариупол, отбелязва ТАСС. Путин пристигна в щаба и на 31 декември 2022 г. и оттам направи новогодишното си обръщение към нацията.

Още пò преди това руският президент посети обединения щаб на войските, участващи в така наречената СВО в средата на декември. През април тази година той посети щаба на войсковата групировка „Днепър“ на херсонското направление и щаба на Националната гвардия „Восток“ в самопровъзгласилата се Луганска народна република.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари