Путин инспектира съвместния щаб на войските, участващи във войната с Украйна

2
Руският президент е бил през целия петък в щаба
Руският президент е бил през целия петък в щаба Снимка: Kremlin Pool Photo, архив

Руският президент е бил през целия петък в щаба​

Руският президент Владимир Путин се е запознал с работата на съвместния щаб на въоръжените сили, участващи в специалната военна операция в Украйна, заяви говорителят на държавния глава Дмитрий Песков, предаде ТАСС.

"Президентът Владимир Путин работи през целия петък в съвместния щаб на войските, участващи в специалната военна операция (СВО)", каза той. "Държавният глава се запозна с работата на щаба, изслуша доклад за напредъка на СВО, а също така проведе съвещание и отделни срещи с командирите", каза Песков.

Руското ръководство се готви за продължителна война в Украйна, така че всички държави членки на НАТО, които подкрепят Киев, трябва да продължат да предоставят оръжия на украинската армия, докато Путин не разбере, че не е в състояние да победи на бойното поле, заяви по същото време генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг пред АФП. "Не бива да подценяваме Русия, тя планира дълга война", каза ръководителят на НАТО, цитиран от БТА.

Според него все още няма признаци, че руският президент Владимир Путин се е отказал от целта си да постигне контрол над Украйна.

"Виждаме, че те (руснаците - бел. ред.) мобилизират повече сили, готови са да дадат много жертви, опитват се да се сдобият с повече оръжия и боеприпаси", добави Столтенберг.

В този контекст той изрази убеждението си, че Путин е готов да продължи войната с нови настъпателни операции.

Съюзниците от НАТО начело със САЩ изпратиха на Украйна оръжия за милиарди долари и това помогна на Киев да промени позицията си в боевете, отбелязва Укринформ.

"Най-вероятно тази война ще приключи на масата за преговори, както повечето войни", каза Столтенберг. Същевременно той подчерта, че всяко решение трябва да гарантира "превъзходството на Украйна като суверенна и независима държава". Най-бързият начин да се постигне това е да се подкрепи Украйна с оръжие, "за да разбере Путин, че не може да победи на бойното поле и трябва да седне и да преговаря добросъвестно".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари