Путин похвали в Пекин "своя скъп приятел" Си Цзинпин

1
Руският президент призова за инвестиции в руския маршрут през Северно море
Руският президент призова за инвестиции в руския маршрут през Северно море Снимка: БГНЕС

Руският президент призова за инвестиции в руския маршрут през Северно море

Руският президент Владимир Путин похвали китайския президент Си Цзинпин за инициативата "Един пояс, едни път" и отправи покана за глобални инвестиции в Северния морски път, който според него може да задълбочи търговията между Изтока и Запада, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Путин, който е в Пекин за третия форум на внушителната китайска инициатива, благодари на китайския лидер за поканата и заяви, че Русия може да играе ключова роля в съживяването в съвременността на древния Път на коприната.

Путин нарече Си свой "скъп приятел" и похвали инициативата "Един пояс, един път" за това, че обединява света.

"Относно Северния морски път Русия не просто предлага на партньорите си да използват активно неговия транзитен потенциал. Нещо повече - каним заинтересованите страни да участват пряко в неговото развитие", заяви руският държавен глава, цитиран от ТАСС. "Готови сме да осигурим надеждна ледена навигация, комуникации и доставки", допълни той.

Путин изтъкна, че "още през следващата година навигацията за товарните кораби от ледови клас по цялото протежение на Северния морски път ще стане целогодишна".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -4
    16
    Още нещо
    Разпространявайте, честота 149.200 Волга Сигурен начин за мобилизираните нормални хора, от фашисткия киевски режим, захвърлени в месомелачката за кеф на американските им господари, да останат живи!
  • -3
    15
    Лаена Усрайна
    Тригърнът укрофашки симпе, ако толкова си загорял за укърски муй има магистрали, да клечиш в тоя сайт така тригърнат и неграмотен няма да те огрее, най-много да си изпилиш зъбките. Вземи поразгледай какво е укринизация и разни статии от вестници с известия от сорта на "окрисполком об украинизации, не знающие языка будут увольняться". Защото територия 404 е фалшиво държавно образувание, което в момента бива почиствано от укрофашката папалч, експресно изпращана при бандерята за доизпичане.
  • 2
    14
    LOL
    Нашите русофили са с тежка диагноза :) Тях даже доказани руски автори и руски литературни произведения от миналия век не могат да ги убедят в истината. За сегашните ни русофили словата на Путин и руската пропаганда са правоверната истина и достоверния прочит на историята, че даже и я доукрасяват с всякакви абсурдни небивалици (вероятно по опорки от "историка" Костя). Нашите русофили доказано са по-големи руски нацита от руските крайни националисти.
  • 4
    13
    До 12 - ия малоумник
    вземи прочети Алексей Толстой, руснак, който най-добре познава ситуацията. Та той е направил идеална разлика между Киевска Русь и Московска Русь. И не се излагай, че ставаш смешен. Да се продаваш за копейки, жалък си
  • -4
    12
    Лаена Усрайна
    Укрофашки симпе, няма да те огрее Зеленясал муй колкото и да се пънеш, каквито и масмедийни опорки да ми квичиш! Усраина е създадена от Ленин, а Киевска Рус е държавата създадена за народа Рус бе неграмотна, необразована фъшкийко! Никъде не се говори за укъри докато комитата не решават да създадат тая псевдо държава по крайните територии на Русия и задължават местното руско население да учи западния руски диалект, това е Покрайната. Изкуствена държава. От Москва започва възраждането и обединяването на всички Руски земи, които са били завладени от монголите. А ти продължавай да квичиш неграмотните си опорки за бавноразвиващи се дечурлига!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари