Путин: Икономиката ни трябва да намали зависимостта си от петрола

0
Владимир Путин също каза, че руският бюджетен дефицит трябва да бъде под границата от 3% от БВП
Владимир Путин също каза, че руският бюджетен дефицит трябва да бъде под границата от 3% от БВП

Руската икономика трябва да намали зависимостта си от цените на петрола. Това заяви президентът на страната Владимир Путин по време на съвещание за бюджета, цитиран от руски медии.

„Необходимо е да обезпечим балансирани и устойчиви държавни финанси, съществено да намалим зависимостта на бюджета от цените на петрола, котировките", поясни той.

Той оцени икономическата ситуация като предизвикателна, но не и критична и призова икономистите в правителството да защитят ролята на федералния бюджет като водещ инструмент за развитие.

В настоящите обстоятелства е особено важно да имаме пакет от мерки за преодоляване на икономическа рецесия, обърна се Путин към ръководителите на президентската администрация, Федералния съвет, Държавната дума и икономическите министри.

Владимир Путин също каза, че руският бюджетен дефицит трябва да бъде под границата от 3% от БВП през 2016 година.

Заплануваният бюджетен дефицит през следващата година не трябва да надвишава 3% от БВП. Това е една от най-важните точки за правителството в областта на бюджета, категоричен е той.

За да се достигне това ниво, моля ви много внимателно да насочите вниманието си към бюджетните приходи, да подобрите администрацията и събирането на данъците, добави Путин.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари