Путин: Европа е виновна за енергийната криза

0
Според него Европейската комисия е допуснала грешка като се е отказала от дългосрочните договори и се е насочила към борсовата търговия с газ
Според него Европейската комисия е допуснала грешка като се е отказала от дългосрочните договори и се е насочила към борсовата търговия с газ Снимка: Reuters

Руският президент заяви, че Европа е виновна за настоящата енергийна криза

Руският президент Владимир Путин заяви, че Европа е виновна за настоящата енергийна криза, след като високите цени на газа предизвикаха обвинения, че Москва преустановява доставките, за да окаже натиск върху Запада, предаде DarikNews.bg

"Те са допуснали грешки", каза Путин на телевизионна среща с руски енергийни представители, след като критиците обвиниха Москва, че умишлено ограничава доставките на газ в опит да ускори стартирането на тръбопровода "Северен поток 2", свързващ Русия с Германия, съобщи АФП.

Инвестиционните планове на глобалния енергиен пазар имат дългосрочен характер, който „не толерира суетене и бъркотия”, каза още той.

Според Путин, световната икономика се възстановява успешно след кризата миналата година и търсенето на енергоносители нараства. Това, съответно, води и до повишаване на цените.

Той подчерта, че „резките и необмислени действия могат да доведат до сериозен дисбаланс”, като за пример беше дадена ситуацията на европейския енергиен пазар, върху който тази година са повлияли няколко неблагоприятни фактора.

Хаотичните и политически повлияни действия са недопустими в която и да е област, включително в енергийната, каза още Путин.

Според него Европейската комисия е допуснала грешка като се е отказала от дългосрочните договори и се е насочила към борсовата търговия с газ.

Днес стана напълно очевидно, че тази политика се оказа погрешна”, подчерта президентът на Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари