Пуснаха за обществено обсъждане процедурата за производство на електроенергия от ВЕИ

0
Документацията е публикувана на сайта на Министерство на енергетиката
Документацията е публикувана на сайта на Министерство на енергетиката Снимка: БГНЕС

Документацията е публикувана на сайта на Министерство на енергетиката

Министерството на енергетиката отвори за обществено обсъждане първата от серия покани по процедура за подкрепа на нови мощности за производство на електроенергия от възобновяеми източници и съхранение на електроенергия от Националния план за възстановяване и устойчивост, съобщиха от там.

Министерството призовава за активно участие във фазата на общественото обсъждане по процедурата, която е в изпълнение на част от Инвестиция 6 „Подкрепа за нови мощности за производство на електроенергия от възобновяеми източници и съхранение на електроенергия“ (C4.I6) от Националния план за възстановяване и устойчивост на Република България. Крайният срок на общественото обсъждане е 06.11.2023 г., включително.

Основната й цел е да допринесе за увеличаване на дела на чиста енергия в енергийния микс на България по пътя към климатична неутралност. По процедурата ще бъде предоставена подкрепа за изграждането и интегрирането в електрическата мрежа на нови 1 425 MW мощности за производство на електрическа енергия от възобновяеми източници, заедно с 350 MW съоръжения за съхранение на електрическа енергия. На първия етап, в рамките на настоящата покана, ще бъде предоставена инвестиционна подкрепа за изграждане на минимум 570 MW мощности за производство на електроенергия в комбинация със 150 MW съоръжения за съхранение.

Документацията, която е предложена за обществено обсъждане, можете да откриете на сайта на Министерството на енергетиката, в секция „Национален план за възстановяване и устойчивост“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари