Пуснаха уличаващ запис на президента Доналд Тръмп

1
Белият дом все още не е коментирал записа
Белият дом все още не е коментирал записа Видео: БНТ

Американки медии разпространиха запис, в който президентът Доналд Тръмп иска отстраняването на американския посланик в Украйна.

А преди няколко часа в Сената започна представянето на аргументите в защита на Тръмп в процеса по отстраняването му от власт.

Записът е предоставен от адвокат на бизнесмена с украински корени Лев Парнас, когото Тръмп твърди, че не познава. Записът е правен през април 2018 и продължава 83 минути. Видеото показва частна зала с подредена маса за вечеря. В началото му Тръмп позира за снимка. Лицата на участниците в срещата не се виждат, камерата е насочена към тавана. В определен момент става дума за вече бившата американска посланичка в Украйна - Мари Йованович, предаде БНТ.

Ройтерес уточнява, че не се ангажира с автентичността на записа. Белият дом все още не е коментирал записа. Мари Йованович беше освободена от поста си през май 2019 година. Официалната причина - загуба на доверието на президента Донадл Тръмп. А в Сената започна представянето на аргументите в негова защита в процеса по отстраняването му от власт.

Джей Секулоу, личен адвокат на Доналд Тръмп: В следващите няколко дни планираме да представим доказателства, наистина неоспорими, че президентът не е извършил нищо нередно.

Защитниците на Тръмп остро критикуваха демократите и заявиха, че те искат да унищожат демократичния изборен процес. Според демократите пък, началото на представянето на републиканците е подчертало нуждата от свидетели по процес.

Адам Шиф, председател на Комисията по разузнаване в Камарата на представителите и водещ обвинител на демократите: Първото, което ме смути в днешното представяне днес беше, че те не атакуват основата архитектура на схемата. Те не протестират това, че Президентът е ходатайствал чужда нация да се намеси в нашите избори, да му помогне да измами.

Изслушването на аргументите на защитата продължава утре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари