Пуснаха на свобода един от най-опасните бандити у нас

0
Върбан Борисов Боксьора е пуснат от ареста заради онкологично заболяване
Върбан Борисов Боксьора е пуснат от ареста заради онкологично заболяване

Един от най-жестоките бандити в страната Върбан Борисов Боксьора е пуснат от ареста, научихме от БЛИЦ.

Причината за решението на магистратите е, че лидерът на страховитата банда "Опасните" има онкологично заболяване. Той отдавна страда от рак на щитовидната жлеза, но преди дни състоянието му се е влошило рязко и не е бил в състояние да търка повече наровете зад решетките.

Решението за освобождаване на бандита е взето от прокурор от Софийска градска прокуратура.

В момента Боксьора се подвизава в столичния квартал "Дружба" заедно със семейството си. Той ще може да се порадва на свободата си 3 месеца, а след това трябва да бъде върнат в килията, където излежава 18-годишна присъда

През 2014 година Борисов и 7 негови авери бяха признати за виновни в извършване на два грабежа от софийската военноокръжна прокуратура.

Боксьора и ортаците му бяха арестувани през 2012 г. след въоръжен грабеж в заложна къща. "Опасните" са осъдени за два грабежа на заложни къщи в София, като плячката им от злато и вещи е оценена на 275 хил. лв. Те са наказани и за кражбата на фолксваген, който след това запалили. С него извършвали нападенията.

Подсъдимите получават присъди и за незаконно оръжие. Боксьора успя да избяга по време на полицейската операция, но след това се предаде сам. През 2013 година съпругата му обяви, че ще се запали пред Съдебната палата, защото мъжът е в ареста, а се нуждаел от лечение.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари