Пуснаха летящи коли на пазара

2

През 2026 година се очакват и първите летящи таксита в Европа

Летящите електрически автомобили са тук! Известни са също като eVtol (от английски - електрически самолет с вертикално излитане и кацане) или просто Vtol, ако се задвижват от двигатели с вътрешно горене.

Те са иновация, която е на път да промени не само пазара на луксозни стоки, но и автомобилната индустрия. С цени, които ги правят достъпни за милионерите, тези нови превозни средства скоро могат да се появят в ботагашките гаражи редом до Lamborghini и Ferrari. В Европа стартирането на таксиметрова услуга eVtol се очаква до 2026 г. след необходимите тестове. Но различни модели eVtol от частни компании вече се предлагат на пазара, пише Automedia.bg.

Pivotal е американски пионер в областта на електрическите самолети с вертикално излитане и кацане или eVtol автомобили, базиран в Сан Франциско. Техният водещ модел, Helix, е самолет с електрическо задвижване, който може да се похвали с най-съвременни цифрови инструменти и интуитивен контрол, подходящ дори за по-малко опитни пилоти. В момента се продава с начална цена от $190 000 , без данъци, доставка и допълнителни разходи.

Необходими са някои основни изисквания, свързани с височина, тегло и географско положение. Покривайки критериите за допустимост, можете да избирате от три премиум пакета, които включват екстри като персонализации, усъвършенствана пилотска кабина и 4К камера с поддръжка за кацане и функционалност за споделяне.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари