Пуснаха движението по улиците „Чипровци“ и „Шипка“

0

Вече е възстановено движението по улиците „Чипровци“ и „Шипка“.

Заместник-кметът по устройство на територията инж. Димитър Наков инспектирал на място обновените участъци, които са изцяло реконструирани по проект „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – 2 етап“.

Пешеходната зона по ул. „Чипровци“ вече е цялостно преасфалтирана в частта между улиците „Шипка“ и „Тича“, като прилежащите тротоари са ремонтирани и са обособени зони за пешеходно и велосипедно движение. Стълбовете на уличното осветление са подменени с нови LED осветителни тела. Изградено е и повдигнато кръстовище при Основно училище „Олимпи Панов“. В кварталните пространства южно от блокове „Фридрих Енгелс“, А,Б,В и Г са осигурени нови места за паркиране, хвалят се от Община Русе.

Рехабилитацията по ул. „Шипка“ в участъка от ул. „Чипровци“ до бул. „България“ - между ул. „Чипровци“ и ул. „Шипка“ включва изграждането на ново кръгово кръстовище, положена е нова настилка на тротоарите и велоалеите. Изпълнено е ново улично осветление с LED осветителни тела.

В момента се работи по благоустрояването на прилежащите пространства, като освен озеленяване се предвижда изграждане на зони за отдих, които включват цялостен ремонт на пет съществуващи детски площадки, изграждане на две нови, както и изграждане на две площадки за фитнес на открито. Предстои да се изградят и кътове за отдих с нови пейки.

Дейностите са извършени в рамките на проект „Интегрирана система за градски транспорт на гр. Русе – 2 етап“ и се осъществяват с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари