Пуснаха безплатен WiFi до Розариума

0
Вече функционира четвърта точка за безплатен WiFi достъп в Русе
Вече функционира четвърта точка за безплатен WiFi достъп в Русе

Вече функционира четвърта точка за безплатен WiFi достъп при обновения по проект с европейско финансиране Розариум.

С това обхватът на услугата в Парка на младежта стана значително по-голям, след като по-рано този месец заработи точката около Вазата. В рамките на инициативата WiFi4EU Община Русе осигурява безплатен безжичен достъп до интернет за русенци и гости на града още на площад „Свобода“ и площад „Батенберг“, като предстои да се открие нова точка и на крайбрежната ивица. 

Община Русе получи ваучер на стойност 15 000 евро в рамките на инициативата и споразумението за отпускане на безвъзмездни средства бе подписано както от общината, така и от Европейската комисия чрез Изпълнителна агенция за иновации и мрежи (INEA) в началото на 2019 г.

Община Русе ще бъде отговорна за финансирането на абонамента за интернет и поддръжката на оборудването, за да се предлага безплатен и висококачествен безжичен достъп до интернет за всички граждани и посетители за период от поне 3 години след инсталирането на мрежата. Скоростта на изтегляне, която Община Русе е осигурила надхвърля в пъти минимално изискуемата от поне 30Mbps съгласно изискванията на ЕК, а мрежата има капацитет за обслужване на поне 50 потребителя едновременно без влошаване на качеството на услугата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари