Пускат движението по пътя Търговище - Разград

0
От средата на юли трафикът се пренасочваше по обходни маршрути
От средата на юли трафикът се пренасочваше по обходни маршрути Снимка: Радио Шумен

От утре - 1 ноември, се възстановява движението по пътя Търговище - Разград, в участъка от Търговище през с. Бистра до кръговото при с. Трапище.

Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура", цитирани от БТА.

От средата на юли трафикът се пренасочваше по обходни маршрути по път I-4 Велико Търново - Шумен и по път I-2 Русе - Шумен поради основен ремонт на отсечката, финансиран от ОП "Региони в растеж" 2014-2020 г.

За подобряване безопасността на движение през зимата, в участъка от гр. Търговище през с. Бистра до кръговото кръстовище при с. Трапище, в кратък срок предстои да се положи временна хоризонтална осова маркировка и да се поставят ограничителни системи в участъците с криви в големи насипи, посочват от АПИ. От там уточняват, че е необходимо шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

През 2018 г., със стартирането на новия строителен сезон, ще бъде положен последният износващ асфалтов пласт, хоризонталната маркировка, новите пътни знаци и ограничителни системи.

Рехабилитацията на 21-километровия участък от пътя Търговище - Разград започна в средата на юни т. г. Финансира се от Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. чрез Европейския фонд за регионално развитие. Изпълнител на лот 13 от ОПРР е "Пътинженерингстрой-Т" ЕАД. Срокът за завършване на проекта е септември 2018 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари