Пулмолог: По-важно е да се носят правилно маските, отколкото да се затварят заведения

1
Трябва да установим повече дни с по-високи нива на заразяване, преди да предприемем някакви мерки, смята д-р Александър Симидчиев
Трябва да установим повече дни с по-високи нива на заразяване, преди да предприемем някакви мерки, смята д-р Александър Симидчиев Видео: bTV

Трябва да установим повече дни с по-високи нива на заразяване, преди да предприемем някакви мерки, смята д-р Александър Симидчиев

Това, че един ден имаме значително повече случаи на новозаразени с COVID-19 не значи, че има трайна тенденция. Трябва да установим повече дни с по-високи нива на заразяване, преди да предприемем някакви мерки“.

Така пулмологът д-р Александър Симидчиев коментира в предаването „Лице в лице“ по bTV тревожно високия брой на заразени с коронавирус в страната за последното денонощие – 436 души.

Той предположи, че ограничителните мерки, които се обмислят в момента, най-вероятно са свързани с ограничаване на спортни събития и посещаването на нощни заведения, а не с трудовата дейност или движението на хора по улиците.

Броят на заразените нараства, но не нарастват в същата пропорция хоспитализираните пациенти. Според мен това се дължи на факта, че епидемията се разпространява повече сред млади и здрави хора във връзка с отварянето на училищата“, смята д-р Александър Симидчиев.

Той заяви, че е по-важно да се спазват мерките за физическа дистанция, както и правилно да се носят предпазните маски, отколкото да се затварят заведения.

Според пулмолога, за да се спре процесът на заразяване, трябва да се прекъсне връзката между отделните хора и възможността да разпространяват вируса по въздух.

Той обясни, че ако твърде силно стимулираме имунитета, всъщност боледуването от коронавирус може да стане по-сериозно.

За момента бих се въздържал да препоръчвам някакви имуностимулиращи средства за профилактика на COVID-19“, каза д-р Симидчиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари