ПСС: Има висока опасност от лавини

0
Избягвайте източните склонове на планините, съветват спасителите
Избягвайте източните склонове на планините, съветват спасителите

Вижте за какво да внимавате

Висока е лавинната опасност по високите части на планините след силните северозападни ветрове през последните два дни. За това предупреждават от Планинската спасителна служба (ПСС).

Заради свличането на снега трябва да се избягват планинските склонове с източно изложение: Улеите на Рилски езера, Овчарски улей на Мальовица, Лавината след Маркуджик 3, Чашите на Банско, съветват спасителите. И допълват, че са възможни и странични навявания по склонове със северно изложение.

В случай на лавина, излезлите на разходка в планината трябва веднага да се обадят на ПСС и да посочат къде се е случил инцидента и колко хора са засегнати. "След това започнете издирване на затрупаните хора. Ако сте свидетели на падане на лавина в близост до популярни туристически обекти и няма пострадали хора, моля пак алармирайте ПСС – това ще предотврати потенциална излишна акция по търсене на хора!", посочват на Facebook страницата си от ПСС.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари