Провеждат турнир по военно-приложни игри за 1 юни в Русе

1
Ще бъде показана и бронирана техника от въоръжението на НАТО
Ще бъде показана и бронирана техника от въоръжението на НАТО Снимка: Областна администрация - Русе

Ще бъде показана и бронирана техника от въоръжението на НАТО

Турнир по военно-приложни игри с ученици от средните училища в Русе ще се проведе на 30 май /четвъртък/. Инициативата е по случай Международния ден на детето – 1 юни и се организира от Военно формирование 32420 със съдействието на Областната администрация. Инициативата бе обсъдена между областния управител Драгомир Драганов и подполковник Павлин Илиев, началник на гарнизона и командир на формированието.

Според Драганов подобни инициативи са ключови за военно-патриотичното възпитание на подрастващите. Събитието ще се състои от 13:00 до 17:00 часа, като щафетните игри ще започнат от 15:00 часа. Те ще бъдат в две дисциплини – преодоляване на 80-метрова пътека с препятствия и дърпане на въже.

Отборите ще се състоят от по 5 човека. Участниците в първата дисциплина ще трябва последователно да преминат препятствие с гуми; да пробягат разстояние от 5 м. и заемат положение за лицеви опори, като съответно направят 5 лицеви опори. След това учениците ще трябва да се изправят и пробягат разстояние от 5 м, като преодоляват зигзагообразно жалони /змиорка/.

После те отново ще бягат и ще трябва да направят кълбо, като след изправяне ще трябва да вземат две кутии за боеприпаси на картечница и отново да пробягат разстояние от 20 метра. Следва хвърляне на учебна граната в цел до поразяването ѝ и съответно връщане на кутиите обратно на местата им.

Накрая тази част от надпреварата завършва с бягане до финала за преодоляване на щафетата. След като петият състезател премине по пътеката с препятствия и пресече старт-финала, ляга в носилка и съотборниците му го пренасят отстрани на трасето, като заобикалят целта за хвърляне на граната и се връщат на старта. Оценяването се извършва, като се сумират времената на всички състезатели, преминали през финала.

Дърпането на въже ще се проведе на елиминационен принцип. Тегли се жребий и отборите играят помежду си. Спечелилите отново теглят жребий и играят до оставане на 4 отбора. За най-добре представилите се ще има награди. Събитието се подпомага както от БЧК-Русе, така и от Регионалното управление на образованието. Спортното мероприятие ще се проведе на стадиона на Военно формирование 32420.

Събитието ще бъде съпроводено и от статичен показ на бронирана техника от въоръжението на НАТО - бронетранспортьори и колесни машини „Гардиън“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    6
    Ивета
    Казармата и военното обучение е само за бедните, редови хора, които служат на богатите във войни и конфликти, докато те си разпределят зони на влияние, власт, ресурси, пари. После, оцелелелите пешки, вдовици, сираци- ги кичат с медали и ордени за утешение. Чиста работа.
  • 8
    5
    Само Минавам
    „Турнир по военно-приложни игри с ученици от средните училища в Русе ще се проведе на 30 май /четвъртък/. Инициативата е по случай Международния ден на детето – 1 юни”. Побиват ме тръпки от „Международния ден на детето” и „военно-приложни игри с ученици” събрани едно до друго.
  • 10
    4
    Извъртени задници
    До преди няколко години беше лошо и неправилно да им се обяснява и показва оръжие.Агресия било,не знам какво било,организации разни акъл дават ше съдят.Сега всички мълчат и няма проблеми Оръжие да видят,военни приложни дисциплини.Нещо рязко либералите извъртср гъзъТ на където дуааааа ветеро.Как става тая работа? По нашият край му викат: Тако и вако или Фурнаджииска лопата. Преди ,недейте,сега давайте. Наясно ли са трансджендърите които с НПО-тата управляват съдбите на България,какво искат? Изсраха се на метено и готово,а сега дай на ново? За чия сметка? Елементарни управленски КУРВИ. Мъжки че и женски от мъжки произход.Ебалници дърти и умирисници.Унищожиха готова армия,полиция щото светът бил либерте.Шибаланковци.Светът не се е променил от както се е сътворил.Дамо където има ток,атом,бензин,самолет,ракета и компютър.Курвите са същите.... боята им е друга
  • 2
    3
    До 2:
    От мисълта ти разбираме, че на майка ти у пищимала се е бърсал всеки умствено изостанал с щръкнала пишка!
  • 2
    2
    Госпожа Панкова
    Парата е важна, парата. На моят дядо му е бил убиец и е съборил църква в града, и я го виж сега, пръв големец е сладура ми. Нищо че е с трътлест задник и е тъп кът Гъс.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Марче, как кръстихте малката?
- Алое.
- На кого ма?
- На баба си Вера!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари