Проверяват случая от магазин в Пловдив, който продаде туби минерална вода, пълни с ракия

0
Куриозният случай се появява, след като недоволен клиент връща в магазина тубата, купена за 4 лв., която имала странен мирис.
Куриозният случай се появява, след като недоволен клиент връща в магазина тубата, купена за 4 лв., която имала странен мирис. Снимка: bTV

Институциите започнаха проверка след странен случай, при който в запечатени туби за минерална вода потребители откриха ракия

Прокуратурата също проверява за разпространение на акцизни стоки без бандерол, предаде bTV 

Как алкохолът се озова не където трябва?

10-литрови туби с вода се оказват пълни с ракия. Куриозният случай се появява, след като недоволен клиент връща в магазина тубата, купена за 4 лв., която имала странен мирис.

"Отваряме я пак същата, мирише на ракия, дегустирахме, има смели хора и казаха, че е уникална, хубава ракия“, заяви Дафина Дългърова, собственик на хранителен магазин.

От камерите на магазина собственичката видяла, че друг мъж купил туба от същата вода, по-късно се върнал за още две. Останала една туба от общо 10 поръчани и тя е прибрана в склада. Премерили градусите и те се оказали 43.

Мълвата за евтината ракия бързо се разнася из квартала.

Хората питат дали има от тези 10-литровите туби, останаха само от 5 и бяха възмутени защо нямаме от 10-литровите“, разказа Ванко Бравов, касиер в магазина.

Инспектори от Агенцията по храните влязоха на проверка в магазина, открити са няколко туби от същата марка вода без следи от отваряне.

„Бяха отворени ,беше извършена органо-лептична оцента, в тях се оказа, че съдържат вода“, съобщи доктор Станимир Мутафов от БАБХ-Пловдив.

Доставчикът на минералната вода, който зарежда магазина от дълги години, също попадна под удара на проверяващите.

Водата е бутилирана в софийското село Бусманци. Днес в завода не открихме никого, а полицията в Пловдив иззе тубите с ракия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    2
    Какво толкова?
    Минерална Ракия 43 градуса, 10-литрова туба за 4 лв. - далавера!
  • 3
    1
    Ко каза ко
    Недоволен клиент? Откачено копеле.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари