Проверяват ли в казината личните карти на клиентите?

1
Майка на комарджия: Пускат го в казината, въпреки че съм го регистрирала в НАП
Майка на комарджия: Пускат го в казината, въпреки че съм го регистрирала в НАП

Майка на комарджия: Пускат го в казината, въпреки че съм го регистрирала в НАП

Близки на хазартно зависими сигнализират, че игрални зали не проверяват личните карти на посетителите. Това обезсмисля подновяването на регистъра на хора с хазартна зависимост. Той беше подновен от НАП през декември и в него вече фигурират повече от 7200 души. В този списък можеш да се запишеш само лично или с нотариално заверено пълномощно.

Притеснена майка на хазартно зависимо момче се свързва с БНТ, за да сигнализира, че въпреки че синът ѝ е от първите вписани в регистъра на НАП казината в Кюстендил продължават да го допускат. На 4 май жената разказа пред националната телевизия за проблемите.

"Казината пропускат отново хора, които са записани в този регистър, не се прави проверка, мога да кажа със сигурност за две казина, няма да ги споменавам, но искам да попитам кой може да окаже контрол на това нещо и след като този регистър е на НАП, а НАП е държавата, никой не взима мерки и не оказва този контрол", споделя майката на момчето.

След излъчения репортаж от НАП се самосезираха и извършиха проверка на всички игрални зали в Кюстендил.

От институцията се свързаха с майката за повече подробности по случая и разпоредиха проверката.

"Още в същия ден бяха извършени проверки на място в игралните зали, но не бяха установени нарушения относно недопускане на лицата включени в регистъра, но са установени други нарушения, за което са съставени актове", заяви Павел Лилов, главен експерт по приходите "Надзор по хазарта", НАП.

Актове са съставени за нарушаване на правилата за отчитане на печалбите. От НАП призовават хората, които имат информация за зали, които не спазват закона, да подават сигнали с конкретна информация.

"Има над 1000 зали в България, осъществяваме максимален контрол, всеки сигнал се проверява, така че призовавам отново да подават сигнали", каза още Павел Лилов.

Големият брой хазартно зависими лица, записани в регистъра на НАП само за няколко месеца, говори за сериозен проблем в българското общество. И това са само хора, признали за проблема си. Причина за това са както многото казина и агресивната им реклама, така и десетките фирми за бързи кредити, за които защита за потребителите на практика няма.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    ...
    Никой нищо не проверява никъде казина,бързи кредити всички са над закона.
  • 1
    2
    Викаш...
    А веганите да имат достъп само до щанда с кренвирши, защото в тях и без това няма никакво месо?
  • -7
    1
    Ф16
    Трябва регистър и за хората с наднормено тегло.Строг контрол в Кауфланд и Лидл.Да се допускат само до щанда с марули.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари