Проверяват имало ли е полицейски чадър за убиеца от Нова Загора

0
Към момента на извършване на убийството на 52-годишния мъж извършена полицейска проверка не е била докладвана на прокуратурата
Към момента на извършване на убийството на 52-годишния мъж извършена полицейска проверка не е била докладвана на прокуратурата Снимка: БГНЕС

Към момента на извършване на убийството на 52-годишния мъж извършена полицейска проверка не е била докладвана на прокуратурата

Окръжна прокуратура - Сливен постанови задържане за срок до 72 ч. по отношение на Д.Д. - извършител на убийството на 52-годишен мъж от гр. Нова Загора, и предстои да внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, съобщиха от държавното обвинение.

В хода на разследването и във връзка с медийни публикации относно предходно деяние на обвиняемия Д.Д., свързано с посегателство върху личността на друго лице, Окръжна прокуратура - Сливен незабавно изиска информация от РУ на МВР гр. Нова Загора относно наличието на такъв случай и предприетите действия по изясняването му.

Установено е, че в РУ на МВР - Нова Загора е бил регистриран случай на посегателство на Д.Д. срещу друго лице, извършено от обвиняемия на 21.10.2023 г., във връзка с който се води полицейска проверка. Към момента на извършване на убийството на 52-годишния мъж, въпросната полицейска проверка не е била докладвана на прокуратурата.

На 27.10.2023 г. Окръжна прокуратура - Сливен изиска преписката по извършваната в РУ на МВР - Нова Загора проверка и след преценка на съдържащите се в нея данни незабавно образува друго досъдебно производство и започна разследване срещу обвиняемото лице за опит за умишлено убийство на мъж на 23 години от гр. Нова Загора.

Окръжна прокуратура - Сливен се самосезира и разпореди проверка по отношение на законосъобразността на действията на полицейските служители от РУ на МВР - Нова Загора с оглед изясняване наличието на данни за подпомагане на лице, извършило престъпление, да избегне или да бъде осуетено спрямо него наказателно преследване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари