Провали се евакуацията на цивилни от „Азовстал”

1
Русия обяви планове за прекратяване на огъня в 14:00 местно време, но това не успя да се осъществи
Русия обяви планове за прекратяване на огъня в 14:00 местно време, но това не успя да се осъществи Снимка: БГНЕС / Архив

Смята се, че около 1000 души са заседнали в обширните тунели на стоманодобивния завод

Предложеният хуманитарен коридор за евакуация на цивилни, заловени при обсадата на стоманодобивния завод в Мариупол, се провали, след като украинската страна каза, че не е участвал в дискусия за създаването му, предаде NOVA

Русия обяви планове за прекратяване на огъня в 14:00 местно време, но това не успя да се осъществи.

Вицепремиерът на Украйна Ирина Верешчук каза, че ще направи всичко възможно, за да отвори коридор, но че Украйна се нуждае от гаранции за сигурност на цивилните и няма доверие в руските обещания.

Смята се, че около 1000 цивилни са заседнали в обширните тунели на стоманодобивния завод „Азовстал”, заедно с последните украински защитници на града. 

Руските сили продължават да нападат огромния завод "Азовстал", където са се укрепили украинските бойци в южния пристанищен град Мариупол, заяви украинският президентски съветник Олексий Арестович, цитиран от Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари