Протестите на ресторантьорите продължават и в следващите дни

0
Те настояват за среща с министър-председателя Стефан Янев, а от утре започват ежедневни протести в цялата страна
Те настояват за среща с министър-председателя Стефан Янев, а от утре започват ежедневни протести в цялата страна Видео: NOVA

Причината за недоволството са въведените по-строги мерки срещу COVID-19

Заради мерките собственици и служители на заведения в няколко града в страната излязоха на протест. Блокирани бяха ключови кръстовища, обобщава NOVA.

Недоволството на ресторантьорите получи подкрепа и от още няколко бранша. Таксиметровите шофьори обявиха стачна готовност, а причината сектора е силно свързан с работата на заведенията.

„При предишните такива затваряния при нас имаше спад от 70 %”, коментира Красимир Цветков от Националния таксиметров синдикат.

Срещу мерките се обявиха и автобусните и товарни превозвачи. Те заплашиха с блокади в цялата страна.

Нашият бранш е тясно свързан с всички ограничителни мерки. Всяко затваряне рефлектира върху превоза на пътници. Настояваме да бъде актуализиран бюджетът и настояваме да се възстанови мярката 80 на 20”, каза Магдалена Милтенова от Конфедерацията на автобусните превозвачи.

От Асоциацията на заведенията бяха категорични, че тази вечер ресторантите и нощните клубове ще продължат да работят, въпреки мерките.

„Това е форма на гражданско неподчинение. В този случай ние ще ползваме тази форма, за да защитим нас и служителите”, коментира председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

От браншовите организации дадоха срок от 20 дни на служебния кабинет да преосмислят мерките.Те настояват за среща с министър-председателя Стефан Янев, а от утре започват ежедневни протести в цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари