Протестиращите срещу избора на Гешев бяха приети в президентството

0
Те настояват държавния глава да не издава указ за назначаването му
Те настояват държавния глава да не издава указ за назначаването му Снимка: Ладислав Цветков / bTV

Те настояват държавния глава да не издава указ за назначаването му.

Граждани излязоха на протест пред сградата на президентството срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор. Част от тях бяха приети в администрацията на държавния глава и са изложили своите искания. Румен Радев все още не се е запознал с тях, защото не е в България, предаде bTV.

Висшият съдебен съвет вече е изпратил уведомление до Радев за издаване на указ. Срок за това няма. Ако държавният глава наложи вето – изборът ще бъде върнат във ВСС. Тогава висшите кадровици ще трябва да предложат друг кандидат или отново да изберат Гешев.

Още снощи те казаха, че ако бъде наложено вето – за втори път ще застанат зад името му.

Недоволните от избора на Иван Гешев за главен прокурор останаха цяла нощ на Орлов мост в знак на протест. Движението беше блокирано до към 6:30 часа тази сутрин.

Основната реакция на събралите се беше разочарование. Блокадата дойде след новината, че протестиращите срещу единствената кандидатура няма да бъдат допуснати до сградата на Висшия съдебен съвет.

Пред сградата обаче бяха допуснати поддръжници на Иван Гешев. Обяснението на властите беше, че привържениците на Гешев са подали заявление в общината на 27 септември, а протестиращите срещу кандидата – на 9 октомври и право имал първият по време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари