Протестиращи затвориха пътя през монтанското село Меляне

1

Хората недоволстват от шосе, което не е ремонтирано повече от 40 години

Протест срещу лошото състояние на пътя, свързващ 10 от 13-те населени места в община Георги Дамяново, се проведе в село Меляне.

Между 150 и 200 души се събраха на площада, след това пътят бе затворен за около 45 минути, като хората се разграничиха от опитите недоволството им да бъде политизирано, обясни Вилма Димитрова, жител на Меляне:

"На следващото ни събиране със сигурност няма да позволим да присъстват политиците и да започнат да политизират нещата и да обвиняват правителства, служебни и т. н. Защото те де факто го превърнаха в пиар кампания, иззеха нашите неща, започнаха глупости. Ние почти стояхме настрани. Достатъчно беше, че хората казаха, че не искат да се занимават с политика в момента, а искат асфалт и пътища."

Шосето от Гаврил Геново до Дълги Дел е основна пътна артерия за община Георги Дамяново, информира БНР.

Част е от републиканската пътна мрежа, но не ремонтирано основно повече от 40 години. За лошото му състояние жителите на общината уведомили институциите още в началото на юли. Категорични са, че няма да спрат до тук и предстои да решат какви ще са следващите им действия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари