Протестиращи блокираха Ботевградско шосе край Долни Богров

2
Хората искат да се почисти речното корито в селото
Хората искат да се почисти речното корито в селото Снимка: БГНЕС

Хората искат да се почисти речното корито в селото

Пореден протест на жителите от софийското село Долни Богров. Само преди дни част от селището отново беше наводнена при проливните дъждове.

Исканията на хората са да бъде почистено коритото на река Лесновска, защото то по-скоро прилича на гора. Според протестиращите, то не е чистено над 10 години, предава NOVA.

От Столична община обясниха, че реката е част от „Напоителни системи” и се стопанисва от тях. До момента са изпратили пет писма с искане коритото да бъде почистено.

От „Напоителни системи” обещаха, че речното корито ще бъде почистено. Самата процедура ще започне до 10 дни. С проблема се ангажира и районния кмет на Кремиковци.

Протестиращите блокираха повече от час пътя на „Ботевградско шосе” в близост до реката. Те ще останат на място още известно време с надеждата исканията им да бъдат изпълнени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари