Протестиращи срещу дрифтовете влязоха в Районна прокуратура - Стара Загора

0
Протестът идва след тежкия инцидент, при който 18-годишен шофьор помете три момичета
Протестът идва след тежкия инцидент, при който 18-годишен шофьор помете три момичета

Нов протест след тежкия пътен инцидент в Стара Загора, при който автомобил помете и рани тежко трима пешеходци.

Жители на града настояват за строг контрол на пътя и прекратяване на „дрифтовете“ и гонките с автомобили по улиците, предава bTV.

Протестиращите влязоха в Районна прокуратура - Стара Загора, тъй като по-рано днес имаше пресконференция, на която хората не бяха допуснати.

18-годишният водач зад волана е син на местен бизнесмен, получил е книжка преди около четири месеца и за това време е успяла да натрупа две провинения. Във фаталната нощ водачът не е бил сам в колата, имало е още двама души с него, които са основни свидетели на прокуратурата.

Още снощи майката на най-тежко пострадалата при катастрофата млада жена 23 годишната Даниела изрази опасения, че случаят може да бъде прикрит.

Като бях в Спешния център снощи, имаше полицаи, които казаха, че е известната личност, доколкото разбрах е известна личност и ще бъде потулен случая“, каза тя.

Няма основания за такива притеснения, тъй като след като е получен сигналът, е извършен оглед на местопроизшествието, образувано е досъдебно производство, което се наблюдава от Районна прокуратура, заяви Николай Колев, директор ОДМВР - Стара Загора.

Работи се по всяка една версия. Към момента според полицията става въпрос за ПТП. Според живущите в района обаче гонките и „дрифтенето“ са проблем от години.

За година само двама души са получили осъдителни решения, че са участвали в „дрифтове“.

Ако вината на шофьора бъде доказана и става въпрос за неумишлено престъпление той може да получи от една до шест години затвор. Ако става въпрос за умисъл обаче наказанията са от 3 до 12 години лишаване от свобода.

От прокуратурата призовават всеки, който е свидетел на катастрофата, да се свърже с органите на реда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари