Повдигнаха обвинение на шофьора на сръбския автобус

0
Обвинението е за причиняване на средна телесна повреда на 12 деца поради непредпазливост
Обвинението е за причиняване на средна телесна повреда на 12 деца поради непредпазливост Снимка: БТА

Обвинението е за причиняване на средна телесна повреда на 12 деца поради непредпазливост

Районна прокуратураСтара Загора привлече като обвиняем и задържа сръбски гражданин за причиняване на катастрофа по непредпазливост на автомагистрала „Тракия“, при която са пострадали 12 деца, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Гражданинът на Република Сърбия Д.К., на 40 г., е привлечен като обвиняем за това, че на 14.08.2022 г. на автомагистрала „Тракия“, в района на км 217 в землището на общ. Стара Загора, при управляване на моторно превозно средство - автобус „МАН“ със сръбски регистрационен номер, е нарушил правилата за движение по пътищата, а именно чл. 20 от Закона за движение по пътищата - „водачите са длъжни да контролират непрекъснато пътните превозни средства, които управляват“. С това по непредпазливост е причинил средни телесни повреди на повече от едно лице, а именно 12 деца на възраст от 6 до 16 години и двама възрастни – престъпление по чл.343, ал.3, б.“а“ вр. чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс, се посочва в съобщението.

Веднага след пътнотранспортното произшествие на място Д.К. е бил тестван с техническо средство за употреба на алкохол и наркотични вещества. Уредът е отчел нулеви резултати.

И в момента продължават действията по разследването под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора. Приобщават се писмени доказателства, назначават се експертизи. Делото е взето на специален надзор от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Обвиняемият Д.К. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура - Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари