Протестиращи: Искаме институциите да си свършат работата

0
Всеки ден русенци дишат отровен въздух, а никоя институция не взема мерки
Всеки ден русенци дишат отровен въздух, а никоя институция не взема мерки Видео: БНТ

Протест в Русе срещу мръсния въздух и блокада на кръстовището на граничен пункт "Дунав мост". Мотото е "Русе иска да диша".

Хората настояват да станат ясни причините за замърсяването на въздуха, както и да се налагат по-големи глоби, които да накарат фирмите да спазват законодателството, предава БНТ.

Друго искане на протестиращите, да се мият по-често улиците на града, се изпълни в движение - докато хората се придвижваха към "Дунав мост" колоната от автомобили беше посрещната от цистерна с вода.

Илияна Илиева: Аз съм всеки ден в парка, всяка сутрин. Мирише различно, но всеки ден мирише. Затова сме тук - за нас, за децата ни, за града ни. Очакваме реакция, очакваме независим тест на въздуха.

Николай Димитров: Проблемът с обгазяването на града е от десетилетия и почти не се вземат мерки, даже се влошава. Навлизането на толкова много промишлени производства също утежняват тази ситуация.

Галичка Николова: Просто искаме институциите да си влязат в ролята и да си направят нужните проверки, да спрат, ако е нужно и производителите до времето, до когато си преведат в норми всички пречиствателни съоръжения. 

Източник: БНТ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари