Протест в защита на проф. Кантарджиев

0
Колегите му са възмутени от причината и начина на пенсионирането му
Колегите му са възмутени от причината и начина на пенсионирането му Видео: NOVA

Колегите му са възмутени от причината и начина на пенсионирането му

Пенсионираха едно от емблематичните лица на Националния оперативен щаб срещу коронавируса. Проф. Тодор Кантарджиев вчера беше освободен от поста директор на Националния център по заразни и паразитни болести. Мотивите на служебния кабинет са, че е навършил пенсионна възраст.

Новината за пенсионирането на проф. Кантарджиев предизвика много коментари, стигна се и до протест пред здравното министерство. Десетки негови колеги от Националния център се събраха с искане той да не бъде пенсиониран.

За девет години Центърът се разви невероятно и сега е нещо, което никога не е бил. Имаме средства, модерно оборудване и име в международен план. Вера бях лично при министъра. Това, което ме омерзи, беше обяснението, че няма незаменими хора. Има незаменими хора. Проф. Кантарджиев е човек, който е лекар, учен и учител”, обясни пред NOVA служител в НЦЗПБ.

Повече от 25 години работя с професора. Като цяло, считам, че начинът, по който беше пенсиониран, може буквата на закона да е спазена, не това обаче е начинът. Чух, че министерството изказало някакви благодарности. Според мен начинът беше грозен”, смята бивш колега на проф. Кантарджиев.

Служителите в Националния център обясниха, че ще продължат с протестните мероприятия срещу решението за освобождаването на проф. Тодор Кантарджиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари