Протест на разделени родители пред Министерството на правосъдието

0
Адвокат Пламен Борисов разкри какви са исканията им
Адвокат Пламен Борисов разкри какви са исканията им Снимка: Министерство на правосъдието

Адвокат Пламен Борисов разкри какви са исканията им

Разделени родители се събраха на протест пред Министерство на правосъдието с настояването правителството да подготви и внесе в парламента законопроект, който да гарантира правото на децата на достатъчно време с всеки един от разделените родители и на активно присъствие на всеки един родител в живота на детето му.

Да се създаде механизъм за изпълнение на съдебните решения от полицията за предаване на деца между родителите, да се въведе презумпция за споделено родителство като времето да се разпределя по равно между родителите или не по-малко от 30 на сто на годишна база са част от исканията на разделените родители. Още от исканията допълва адвокат Пламен Борисов, предава БНР:

"След това принципът едно дете, едно дело. Бързо правосъдие. Всички спорове между родителите, свързани с детето им, да се решават по едно и също дело. В момента делата между родители продължават с години. Ако се приложи този принцип и делото е винаги висящо пред съда, същия ден трябва да можете да си излезете с решение. Искаме да се запише изрично в Закона за защита от домашно насилие, че родителското отчуждение е тежка форма на домашно насилие, за която съдът е длъжен да издаде заповед за незабавна защита".

Защо се стига до този протест.

"Издадени съдийски решения, но не се спазват. И не можем да виждаме децата си нормално".

з не съм виждал сина си от две години и половина по всевъзможни причини. Текат три дела и се точат от 2016 г.".

"Повече от 10 години е тази инициатива за постигане на някакви успехи в тази посока, но явно не са налице все още законодателни промени, които да решат въпросите. Този протест не е първият, няма да бъде и последният, ако не се вземат някакви мерки".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари